LSV Group

Standardized Work

Standardadiseret arbejde er et arbejdskontrolsystem designet og forbedret af de medarbejdere, der arbejder med processen.

Ved at afgøre hvordan jobbet skal gøres og hvor lang tid det tager, sikrer arbejderne at selv nye medarbejdere kan opnå de ønskede resultater hurtigt. Det er vigtigt at huske, at standardiseret arbejde er et vedvarende arbejde, hvor medarbejdere konstant skal overveje og teste ideer for at forbedre arbejdsprocessen.

Standardiseret arbejdet handler derfor ikke om at udarbejde en permanent standard, men en måde til at sikre at arbejdet bliver gjort på en standardiseret måde, indtil der findes en bedre måde at håndtere arbejdet på.

Kategori: Værktøjer

Sådan overbeviser du din leder:

10 gode grunde til LEAN Six Sigma

Vil du gerne på kursus i LEAN Six Sigma, og har brug for at overtale din leder? Vi har lavet en lille e-bog med 10 gode grunde til at din leder skal sende dig på LEAN Six Sigma-uddannelse.

10 gode grunde til LEAN Six Sigma

Download e-bog: 10 grunde til LEAN Six Sigma

Med denne e-bog i hånden kan du overbevise din leder om, at du skal på kursus i LEAN Six Sigma. Den er kort, let-læselig og to-the-point.

"

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med værktøjer, tips og interessante artikler om LEAN Six Sigma, herunder om os, vores ydelser og vores kompetencer, der understøtter forretningsoptimering.