LSV Group

Det har aldrig været sværere at være leder

LSV Group var torsdag inviteret til Netværk Danmarks årlige netværksevent 'ND-dagen'.

Netværk Danmark er en del af det globale ledernetværk, Executives’ Global Network, så der var inviteret prominente talere til arrangementet, som havde hovedtemaet 'ledelse i transformationernes tid'.

CEO for Novo Nordisk, Lars Rebien, Amy Bernstein, redaktør for Havard Business Review, Morten Albæk og mange flere var mødt op for at tale for den store forsamling i Tivoli Congress Center i København og give deres bud på, hvordan man ruster dansk erhvervsliv til forandringer.

Amy Bernstein og Lars Rebien

(Topchef fra Novo Nordisk, Lars Rebien, og redaktør fra Havard Business Review, Amy Bernstein, bliver her interviewet af en journalist. Foto: Sarah Stilling Skrivergaard)

Det var redaktør Amy Bernstein, der lagde ud. Og hos hende var hovedbudskabet klart:

Det har aldrig været mere udfordrende at være leder. 

Hun tog udgangspunkt i Havard Business Reviews seneste undersøgelse om de bedst performende CEO'er i verden.

- Det hårde tider for de store ledere, og det kræver rigtig meget mod at holde fokus på de lange linjer, sagde Amy Bernstein til forsamlingen. 

Seks punkter til CEO'er
Efter hun havde fremlagt undersøgelsens metode og en række tal og fakta, fremlagde hun seks punkter, som fremtidens ledere bør forholde sig til: 

1) Det er på tide at redefinere dine ideer om magt

Forholdet mellem leder og medarbejdere ændrer sig og bliver mere komplekst, hvorfor man som leder skal redefinere traditionelle tanker om magt. 

Amy Bernstein om traditionel vs. ny magt (foto: Twitter)

(Amy Bernstein om gammel vs. ny magt. Foto: Twitter)

2) Ledere kan ikke bare udstede ordrer

Ifølge Amy Bernstein er der fire vigtige elementer, som udgør en god leder, hvilket er intimitet, interaktivitet, inklusion og intentionalitet. 

3) Indflydelse betyder mere end traditionel magt

'Management by fear' virker ikke, og frygt er generelt ukonstruktivt, hvis du vil op blandt top 100 CEO'er i verden, lød det fra Amy Bernstein.

4) Lederskab er mere kompliceret, end det ser ud til

Som leder skal du ikke kun administrere og tænke i lange linjer, men det kræver også, at du kan være empatisk og har evnen til at sætte dig selv i en andens sted. Man kan ikke udøve indflydelse uden at have de evner med sig, lød det blandt andet.  

5) At lede innovation er ikke, hvad du tror, det er

Som leder skal du kunne facilitere et fællesskab / socialt netværk, der er i stand til at skabe innovation. Her kom Amy Bernstein også ind på, man bør lade sig inspirere af LEAN thinking. 

6) Autencitet er ikke altid gavnlig

Man har længe talt om, at ledere skulle være 'autentiske', lød det fra Amy Bernstein. 

- Det har været forsimplet. Vi har ikke brug for en urokkelig selvopfattelse, sagde hun.

Endelig afsluttede Harvard-redaktøren sit oplæg af med at opsummere, hvad der udgør en god leder: nemlig ydmyghed, fleksibilitet, evnen til at lytte, selvbevidsthed samt gode overtalelsesevner. 

Kategori: Nyhed

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med værktøjer, tips og interessante artikler om LEAN Six Sigma, herunder om os, vores ydelser og vores kompetencer, der understøtter forretningsoptimering.