LSV Group

Mål kundetilfredsheden med Net Promoter Score (NPS)

Mange virksomheder bruger Net Promoter Score (NPS) til at måle kundetilfredsheden, og det er også en nem og tilgængelig metode til at forstå, hvor ens kunder befinder sig på tilfredshedsskalaen.

Net Promoter Score (NPS)

Måden, man spørger kunderne på, er, hvor villige de er til at anbefale virksomheden til en ven eller kollega på en skala fra 0-10 – hvor 10 er lig med den største anbefalingsvillighed.

Når kunden har angivet 1-6, så vil man typisk betegne kunden som en ’detractor’ det vil sige en ’kritiker’, mens kunder, der har ratet virksomheden 7-8 er passive. Endelig er de kunder, som scorer virksomheden til 9 eller 10 såkaldte ’promotere’ eller ambassadører for virksomheden.

Net Promoter Score

Sådan regner du NPS ud

For at komme frem til sin NPS tager man procentdelen af promoters og trækker detractors fra. Lad os sige, at du har modtaget 100 besvarelser på din NPS-undersøgelse.

  • 10 besvarelser scorede din virksomhed 0–6 (’detractors’)
  • 10 besvarelser scorede din virksomhed 7–8 (passivt tilfredse)
  • 80 besvarelser scorede din virksomhed 9-10 (’promoters’)

Når du udregner procentdelen for hver besvarelse, får du henholdsvis 10%, 10%, og 80%.

Her trækker du de 10% (dectractors) fra de 80% (promoters), hvilket giver 70%. En Net Promoter Score vises kun som et heltal og ikke som en procentdel, så derfor er din NPS 70.

Man kan godt have en negativ Net Promoter Score, da resultatet kan være imellem -100 og +100.

En tommelfingerregel er, at en NPS på -100-0 er dårligt, 0-50 er godt, og over 50 er fremragende.

Kontakt LSV Group:

Telefon: +45 88 77 60 06
E-mail: info@lsvgroup.com

Konsulent & Rådgivning

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.

Gå til konsulentydelser ›

Online kursus i LEAN Six Sigma

Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.

Gå til online kursus ›

Klasseundervisning

Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.

Gå til klasseundervisning ›

Sådan overbeviser du din leder:

10 gode grunde til LEAN Six Sigma

Vil du gerne på kursus i LEAN Six Sigma, og har brug for at overtale din leder? Vi har lavet en lille e-bog med 10 gode grunde til at din leder skal sende dig på LEAN Six Sigma-uddannelse.

10 gode grunde til LEAN Six Sigma

Download e-bog: 10 grunde til LEAN Six Sigma

Med denne e-bog i hånden kan du overbevise din leder om, at du skal på kursus i LEAN Six Sigma. Den er kort, let-læselig og to-the-point.

"

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med værktøjer, tips og interessante artikler om LEAN Six Sigma, herunder om os, vores ydelser og vores kompetencer, der understøtter forretningsoptimering.