Brandslukningskultur: Hylder I de forkerte helte?

Der er mange ledere, der udøver reaktiv ledelse. De reagerer, når der opstår en brand. Dermed har de det, som vi kalder en brandslukningskultur.

Brandmænd har et vigtigt job – og det er sørme godt, at vi har dem. Men hånden på hjertet, så vil vi helst ikke have brug for dem. I mange virksomheder er det dog desværre dem, der bliver udråbt til helte – vores påstand er, at man hylder de helt forkerte helte.

Der er mange ledere, der udøver reaktiv ledelse. De reagerer, når der opstår en brand. Dermed har de det, som vi kalder en brandslukningskultur.

I sådan en organisation løber man fra den ene ildebrand til den anden, og når man har slukket dem, så løber man over til den næste.

Og sjovt nok, så går der et stykke tid, og så starter ilden det sammen sted, som man var for tre eller ni måneder siden.

Det, der sker i mange virksomheder, det er, at denne her brandslukningskultur i virkeligheden er baseret på, at man aldrig nogensinde kommer i dybden med problemerne og forstår hvad Root Caus’en er. Hvad er X’erne, der driver vores output i virkeligheden.

Hvis du er i tvivl om du og din organisation befinder jer i en brandslukningskultur, så prøv at se på, hvem der er jeres helte?

Er jeres helt den person, som man kan ringe til om aftenen, og som skynder sig ind og slukker ildebranden? Er det den person, der bliver løftet til at være leder hos jer? Er det den person, der får 2 flasker rødvin, biografbiletter eller ekstra bonus for indsatsen? Er det dermed brandmanden, som rent faktisk er helten i din organisation?

Eller er det den person, der sidder i en funktion, hvor alt er stabilt. Hvor alt bare kører stille og roligt. Hvor der aldrig, er nogen ildebrande. Hvor alt er god planlagt og tilrettelagt. Hvor der er styr på tingene. Det er det som oftest ikke, for problemet er, at den person aldrig nogen sinde får lov til at vise at vedkommende rent faktisk er en helt.

Tilbage til din egen organisation. Er det en brandslukningskultur I har kørende, så er det en fantastisk og oplagt mulighed at køre en struktureret Root Cause analyse. Det er præcis hvad et Six Sigma design er, og det er det, som LSV Group leverer.

Når der ikke skal slukkes ildebrande, er der nemlig mere tid til at planlægge og strukturere arbejdet. Og det er derfor vores kunder får resultater, der ses med det samme på bundlinjen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.