Curlingledelse: LSV Groups direktør holdt foredrag for Netværk Danmark

I 2016 har LSV Groups direktør, Katrine Rohde, formået at sætte dagsorden med begrebet ‘curlingledelse’ både i avisen og på nettet

Curlingledelse kan defineres som “en moderne ledelsesstil, som sætter medarbejderpleje og individet i fokus på en overdreven måde, så vores arbejdsfællesskab sættes ud af spil.”

Onsdag blev så hun inviteret til at være gæstetaler for Netværk Danmark, som er et globalt netværk for direktører, ledere og andre nøglepersoner på tværs af brancher. 

Der var mange spørgsmål undervejs, men der var også flere, som nikkede genkendende til nogle af Katrine Rohdes pointer.

Vi mærker konsekvensen af 70’er pædagogik
LSV Group-direktøren kom undervejs ind på, hvorfor hun mener, at curlingledelse er opstået, men også en række eksempler på, hvordan det kommer til udtryk i dagens Danmark. 

– Siden 70’erne har vi forsøgt at praktisere børneopdragelse i øjenhøjde, hvor alting skulle diskuteres til uendelighed. Det betyder, at vi nu har en række ledere, der accepterer at skulle diskutere en masse beslutninger med den nye generation – curlinggenerationen, lød det fra Katrine Rohde. 

– Baren for, hvad medarbejderen kan forvente af sin arbejdsplads og sin chef, er simpelthen blevet for høj nu, og jeg er spændt på, hvad vi kan forvente om 20 år, sagde hun. 

Vi måler på det forkerte
Undervejs blev der i rummet også diskuteret flere eksempler fra deltagernes egen hverdag, og der blev spurgt ind til, hvordan man som leder skulle håndtere kritiske medarbejdermålinger. 

– Vi måler på det forkerte – nemlig i hvor høj grad lederen drager omsorg for sine medarbejdere – og det er simpelthen ikke lederens ansvar. Lederen skal lede og fordele og sørge for, at medarbejderen kan dyrke sine styrker på arbejdspladsen, lød det fra Katrine Rohde, som afslutningsvis fremlagde og diskuterede med forsamlingen, hvordan vi kan komme curlingledelse og curlingkultur til livs. 

Det blev blandt andet diskuteret, at det som leder er vigtigt at give medarbejdere en retning, hylde de gode medarbejdere samt at dyrke belønning og konsekvens. Og sidst men ikke mindst lade være med at blande sig medarbejdernes søvn, motion og kostvaner.

– For hvordan kan vi forvente, at medarbejdere bliver selvstændige, kreative og mere effektive individer, hvis vi fratager dem ansvaret for deres eget helbred og dermed en stor del af deres privatliv?, lød det afsluttende budskab fra Katrine Rohde. 

Klik HER for at læse artiklerne om curlingledelse. 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.