Danske virksomheder: Få øjnene op for Lean Six Sigma

Store nationer som USA og Australien har for længst taget Lean Six Sigma til sig og bruger det dagligt i store organisationer og virksomheder. Vi hører gang på gang om det fantastiske ved Lean Six Sigma og det filosofien kan gøre for virksomheder i krise. Hvorfor tager vi det så ikke til os i lille Danmark? Hvorfor er vi ikke interesserede i at efterligne vores storebrødre, når de nu har bevist, at det virker?

”Det handler om indstilling og villighed til forandringer. Vi har endnu ikke helt kulturen til at tænke konsekvent i processer i danske virksomheder. Ofte møder vi medarbejdere og ledere, der ikke mener, at deres virksomhed har ordinære processer der kan optimeres traditionelt på. Denne indstilling bremser mange virksomheder, og forhindrer dem dybest set i, at udvikle sig og blive mere konkurrencedygtige” siger Katrine Rohde.

I Danmark hører vi konstant om, at der skal optimeres og effektiviseres, hvis vi skal følge med konkurrencen og ikke blive udkonkurreret af lande med lavere lønninger og en anden holdning og kultur til det at arbejde.

Lean Six Sigma har bevist, at det kan være med til at vende virksomheders situation markant. Lean Six Sigma effektiviserer og optimerer virksomheden til at agere i et marked, hvor det er kunderne, der har det sidste ord.

”Alle virksomheder arbejder i processer – det kan godt være, at det ikke er planlagt eller nedfældet, men over tid gennemføres gentagne aktiviteter som regel på nogenlunde samme måde, hvilket gør dem til en proces. Derfor kan alle virksomheder også optimere på deres drift, og blive mere lønsom og effektiv” udtaler Katrine Rohde.

Lean Six Sigma kan implementeres i hele organisationen, som vi så Jack Welsh gøre det med GE omkring årtusindende skiftet. Han gjorde Lean Six Sigma til en corporate filosofi og fik alle i organisationen til at tænke i processer og optimere deres daglige arbejde. Implementeringen blev en verdensomspændende succes og nutidens dygtigste Lean Six Sigma ressourcer kan spores tilbage til GE. Men virksomheder behøver ikke være tænke kæmpe kultur og organisationsændringer for at få succes med Lean Six Sigma. Enkelte afdelinger kan implementere filosofien i tråd med resten af organisationens strategi, med det formål at nå de fastsatte mål og forventninger.

Et faktum er, at Danmark bliver nødt til at vågne op og være med for ikke at blive udkonkurreret. Lean Six Sigma kan være vejen til succes og hellere komme i gang i dag end i morgen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.