DFMEA

Forestil dig, at fejl ikke opstår, så du ikke skal bruge tid, ressourcer og i sidste ende penge på at få rettet fejlen op igen. Det kan lykkes med analyseværktøjet DFMEA – her får du kontrol over dit produkt.

DFMEA – Få kontrol over dit produkt

DFMEA står for Design Failure Mode Effect Analysis og er et analyseværktøj til proaktiv risikostyring, hvor du og din virksomhed får muligheden for at opdage fejlene og rette dem allerede i designprocessen.

Eksperter anslår Cost of Poor Quality (COPQ) – det vil sige, hvor meget det koster at lave fejl – til at være fem til 30 procent af bruttoomsætningen for de fleste virksomheder.

Som et eksempel på, hvor meget man taber på fejl, så forstil en virksomhed, der omsætter for 100 millioner kroner on ugen og har en COPQ på 20 procent. Det betyder altså, at ud af en femdags arbejdsuge vil en hel dag gå med at producere produkter, som ikke kan bruges til noget!

Heldigvis er DFMEA et enestående værktøj til at kvalitetssikre dine produkter. Du får nemlig kontrol over dine produkter fra starten af produktionsprocessen.

DFMEA er for alle virksomheder, der arbejder med design. Der findes flere forskellige typer af Failure Mode Effect Analysis (FMEA) – fx Process FMEA (PFMEA). Men i LSV Group arbejder vi primært med DFMEA – Design Failure Mode Effect Analysis.

Så sig farvel til fejl og ikke mindst brandslukningskulturen i din organisation – ildebrandene får nemlig sværere vilkår i din virksomhed med DFMEA.

Hvad får du med et DFMEA-forløb?

 • Du bliver i stand til at forudse risikoelementer
 • Du kommer i kontrol med dit design
 • Du gør tingene rigtigt første gang
 • Du lærer dit produkt grundigt at kende
 • Du undgår en masse fejl
 • Du undgår en masse klager
  Du kommer til at spare penge
  Du får mulighed for at skabe en kulturændring i organisationen
  Du bliver i stand til at afdække interessenternes krav og bekymringer mht. produktet

Hvad er inkluderet i prisen?

 • En grundig træning i DFMEA
 • Support i virksomheden
 • Mulighed for at arbejde med egne produkter
 • Et DFMEA-toolkit med værktøjer, templates og guidelines – så du selv kan arbejde videre

DFMEA – forløb hos LSV Group

Vi er altid åbne over for kundens behov, men har udviklet nogle undervisningsmodeller, som gerne skulle sikre, at din virksomhed bliver klædt grundigt på i forhold til DMFEA.

Forløb 1: Tre ugers DFMEA-grundforløb

Med vores grundforløb skal deltagerne gerne gå fra undervisningen med en forståelse for DFMEA-værktøjet, hvordan man bruger det, hvorfor det er vigtigt at bruge det – og sidst, men ikke mindst skal kursisterne gerne forlade forløbet med en ændring i mindsettet. I figuren kan du se, hvordan LSV Groups treugers-grundforløb ser ud.

Dag 1 og 2

Klasserumsundervisning, introduktion til DFMEA og support

Dag 14

Support

Dag 21

Opsamling og support

Forløb 2: Fem dages DFMEA-facilitator-træning

Ønsker du at implementere en vedvarende DFMEA-kultur i din organisation? Så vil vi anbefale, at din virksomhed også vælger et DFMEA-facilitator-forløb gerne to-fire uger efter grundforløbet. Det er målrettet udvalgte medarbejdere, som skal være gode ambassadører for DFMEA.

Forløbet indeholder tre dages undervisning og to dages opfølgningsundervisning 14 dage efter.

Det får du med DFMEA-facilitator-træning:

 • Forandringsledelse
 • Værktøjer til konflikthåndtering
 • Du lærer at kvalitetssikre DFMEA-processen
 • Du lærer at forstå sammenhængene til bunds i DFMEA
 • Du lærer at kunne træne og facilitere DFMEA i organisationen
  Du bliver en ressource, der kan udfordre designerne på kvaliteten
  Pædagogiske værktøjer til at blive en god DFMEA-træner

Køb DFMEA

Pris grundforløb kr. 90.000,- excl moms
(kr. 112.500,- inkl. moms)

Pris facilitatortræning kr. 112.500,- excl moms
(kr. 140.625,- inkl. moms)

Pris begge forløb kr. 195.000,- excl. moms
(kr. 243.750,- inkl. moms) 

Skriv på salg@lsvgroup.com for at bestille

Der er altid et krav til design

I et produkt er der altid et antal krav til hvert enkelt delelement. Vi tager udgangspunkt i krav vi kender, og kortlægger dem.

Se fx på en indkøbsvogn. Kunden har eksempelvis en forventning om, at hjulene på vognen glider let rundt, og at der er plads til mange varer i vognen. Andre krav kunne være, at der er et børnesæde i vognen, som er behageligt at sidde på.

I DFMEA arbejder vi med at kortlægge, hvad der er kravene til de enkelte dele, fx hjulene på indkøbsvognen, sædet osv., men også hvad der skal til for at de enkelte dele passer sammen og til sidst kan udgøre en indkøbsvogn.

Hvert enkelt delelement bliver kort sagt gennemgået for herefter at sikre den rette kvalitet. Dette gøres i samarbejde med de medarbejdere inden for virksomheden, som har den tekniske viden.

I LSV Group tilbyder vi altså rammeværket (DFMEA) og evnen til grundigt at stille de rigtige spørgsmål for at belyse risikoelementer i designet, som virksomheden måske ikke selv tænker over.

DFMEA er derfor bindeleddet mellem designere, produktion og andre relevante interessenter – et slags kommunikationsværktøj, som sørger for, at medarbejdere og eventuelle leverandører har et fælles risikobillede.

Med DFMEA sørger vi altså for, at alle elementer i designet er finkæmmet for at undgå fejl og i sidste ende spild af virksomhedens penge.

Sådan arbejder vi med DFMEA

Der er mange trin i arbejdet med Design Failure Mode Effect Analysis, men groft sagt er der tre faser i DFMEA-arbejdet – herunder er et overordnet overblik:

Fase 1 - Indsamling af viden

 • Medarbejderne skal forstå opgaven og produktdesignet

Fase 2 - Kortlæging

 • Produktet gennemgås
 • Der laves et risikobillede
 • Elementer, som der skal arbejdes videre med, bliver udvalgt
 • Alle interessenter skal være enige om risikobilledet
 • Alle produkter og delsamlinger gennemgås for potentielle fejl

Fase 3 - Handlingsplan

 • Hvilke handlinger skal der til for at nedbringe risikobilledet?
 • Ejerskab, deadlines og leverancer skal defineres

Sådan arbejder vi med DFMEA

Hos LSV Group er vi ikke bange for at finde de ”ømme tæer” og få fakta lagt frem på bordet. Vi har solid erfaring i DFMEA og har arbejdet med produkter af høj kompleksitet.

Vores erfarne DFMEA undervisere er klar til at rådgive dig.

Der er mange, der arbejder i forskellige retninger inden for DFMEA, men vi har kompetencerne til at standardisere analyseværktøjet, så alle taler det samme sprog og arbejder i samme retning.

Vi giver en risikobetragtning fra mange vinkler og har evnerne og kompetencerne til at samle alle hovedinteressenter og kommunikere med dem, så de forstår vigtigheden af arbejdet.

Desuden har vi mange års erfaring med LEAN Six Sigma og er derfor trænede inden for en forretningskultur, hvor der hele tiden arbejdes med data.

Som følge af vores LEAN Six Sigma-baggrund har vi også erfaring med at implementere forretningskulturer og kan derfor hjælpe dig og din virksomhed med selv at kunne stå på egne ben i forhold til DFMEA.