Er din virksomhed rustet til krisen? – Og ikke mindst tiden efter?

Er din virksomhed rustet til krisen? - Og ikke mindst tiden efter? Krisetider stiller meget høje krav til din virksomheds konkurrenceevne. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at dine kerneprocesser er eksekverbare, stabile og kapable, for at sikre glade kunder og medarbejdere, samtidig med at du opnår optimal profit og likviditet.

Er din virksomhed rustet til krisen? – Og ikke mindst tiden efter?

Krisetider stiller meget høje krav til din virksomheds konkurrenceevne. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at dine kerneprocesser er eksekverbare, stabile og kapable, for at sikre glade kunder og medarbejdere, samtidig med at du opnår optimal profit og likviditet.

Krisen er ens for alle men rammer forskelligt.
Mange virksomheder bløder omsætning og andre er ligefrem tvunget til at lukke ned for en periode. Medarbejdere med værdifuld viden er sendt hjem, og det gør det sværere rent faktisk at servicere de kunder, der er tilbage. Samtidig opleves voldsomme likviditetsproblemer, når de faste omkostninger forfalder uanset omsætningen. Og midt i alt dette er det en udfordring at omstille sin virksomhed.

Andre virksomheder har pludselig fået rigtigt travlt. Barriererne for nethandel har f.eks. aldrig været lavere og dagligvarebranchen nyder godt af, at restauranter og cafeer holder lukket. Det giver også udfordringer i forhold til skalerbarhed og effektivitet. Er forsyningskæderne sikre? Hvordan sikrer man, at man kan levere den rette kvalitet til tiden, når man er bemandet med vikarer, og måske har ekstra højt fravær pga. corona-virus?

Fælles for alle virksomheder er, at man hurtigt risikerer at mangle rutinerede medarbejdere med værdifuld erfaring og viden. Mange har ikke opdaterede arbejdsbeskrivelser af hvordan man rent faktisk gør i virkeligheden. Kunderne slækker ikke på sine krav, og forsøger man som virksomhed at undskylde sig med corona risikerer man at miste mange kunder.

Og hvad så efter krisen?
Kravene til virksomheden vil fortsat være øgede lang tid efter krisen, med en svækket økonomi og en ”New Normal”. Det så vi efter finanskrisen, hvor der kom en lang periode med lavere privat forbrug, og mindre velvilje fra bankerne til at finansiere virksomhedernes initiativer.

Coronakrisen er anderledes end finanskrisen på mange måder. Vi oplever ikke de samme strukturelle problemer i den finansielle sektor. Til gengæld oplever vi langt større stigninger i ledigheden, og en voldsom belastning af de offentlige finanser. Det koster, og regningen skal betales! Privatforbruget vil ganske givet være lavere i lang tid fremover.

Hvem klarer sig så bedst?
De virksomheder som kommer bedst ud at dette scenarie er helt sikkert virksomheder med kapable og stabile processer, som har god føling med sine kunder og er i stand til at eksekvere.

At en proces er kapabel og stabil vil sige, at den kan levere indenfor de krav kunderne har – hver gang. Uden unødig variation og defekter. Den er i kontrol, og man ved hvilke inputparametre, man skal justere og præcis hvor meget, for at optimere produktet eller serviceen. Man har styr på sit værktøj, sin arbejdsplads og sine SOP’er.

God føling med sine kunder er altafgørende. Hvordan kender man ellers deres krav og behov? Alle processer skal tage udgangspunkt i kunden, så man ved præcis hvad der skaber værdi for kunden. Så kan man skære alt det overflødige fra, og til gengæld sætte ekstra ind på det kunden i virkeligheden vil betale for. I krisetider ændrer kundeadfærd og behov sig, og det er ekstra vigtigt at lytte til sin ”voice of customer”.

Har man styr på hvordan man skaber værdi for kunden, altså ”hvorfor”, og sine processer ”hvordan”, bliver man i stand til at eksekvere. Man kan hurtigere omstille sig og introducere nye opgaver til andre. Det nytter jo fx ikke noget, at blomsterbuketten til bryllupsdagen bliver leveret en dag for sent.

Værktøjerne i Lean Six Sigma kan hjælpe med at opnå alt dette. Se hvordan vi kan hjælpe dig i krisetiden og i tiden efter.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.