Hvad skal en Black Belt kunne?

Hvad skal en Black Belt kunne?

Der bliver flere og flere udbydere på LEAN Six Sigma markedet og grundet dette ser vi flere og flere eksempler på indholdet i hvad en Black Belt skal kunne.

Det oprindelige formål med en Black Belt uddannelse er at sikre, at den studerende bliver i stand til at implementere LEAN Six Sigma værktøjer i en hvilken som helst del af virksomheden samtidig med, at den studerende er i stand til at besvare spørgsmål fra virksomhedens øvrige Green Belt’er.

Det bliver mere og mere brugt, at Black Belt uddannelserne bliver områdespecifikke, f.eks. indenfor service eller produktionsbranchen. På denne måde mister uddannelsen den holistiske viden, den traditionelt er kendt for og fokuserer i stedet på specifikke områder indenfor en ønsket branche. Dette er bl.a. en af årsagerne til, at mange Black Belt’er ikke har kendskab til DOE, der er en vigtig del af den traditionelle Black Belt Body of Knowledge. Da DOE ikke er lige så anvendeligt i serviceindustrien vælger mange uddannelsesinstitutioner og virksomheder, at tage denne ud af undervisningen, hvorfor der bliver udklækket Black Belt ’er der ikke er i stand til at gennemføre en DOE.

Uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der følger Black Belt Body of Knowledge sikrer, at de studerende tilegner sig viden til at have en dyb forståelse for en bred vifte af værktøjer fra LEAN Six Sigma værktøjskassen. Samtidig sikrer uddannelsen, at den studerende er i stand til at håndtere vanskelige udfordringer, hvad enten der er tale om servicebranchen, en produktionsvirksomhed eller anden branche.

Når kommende Black Belt skal vælge uddannelsesudbyder er det derfor vigtigt at kigge på indholdet af den uddannelse der vælges. For at sikre sig, at ens uddannelse er international anerkendt og lever op til de mest anerkendte krav er det derfor en god ide at kigge Black Belt Body of Knowledge igennem og sikre sig, at uddannelsesudbyderen som minimum lever op til denne. Der er stor forskel fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution og det teoretiske fundament i en Black Belt uddannelse er bred og tung, Black Belt Body of Knowledge kan være din rettesnor til at vælge den rigtige udbyder.

Lær mere om Body of Knowledge her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.