Vi ved alle, at vi i denne tid har et øget behov for klar og præcis kommunikation. Det at opretholde relationerne når der er social afstand, er en stor udfordring for os alle. Mange arbejdstagere bliver bedt om at arbejde hjemmefra – og alle er optagede af, hvordan man får det til at fungere bedst muligt med alle de udfordringer, der følger med.

Én ting er sikkert: Vi har alle brug for at tilpasse vores adfærd og tankesæt til situationen. Og der er også behov for, at vi må og skal bruge energi på at tage os mere af hinanden. Vi har alle evnerne til at være produktive når vi arbejder hjemmefra, men det, der fungerer godt for dig, er ikke nødvendigvis det, der fungerer godt for din kollega eller din partner.

Mange af os har onlinemøder, og det er godt for at opretholde de sociale bånd. Men det er vigtigt at overveje, hvordan de forskellige personligheder reagerer på videomøder måske uden dagsorden. Vil D-stilen føle det, som om det er spild af tid, hvis der ikke er nogen dagsorden? Er i-stilen begejstret for muligheden for at se alle og deres hjemmekontor? Vil S-stilen bekymre sig om, hvordan de skal forberede sig? Spekulerer C-stilen, hvorfor der er behov for en videochat, når I bare kan e-maile hinanden.

Prøv at se herunder hvordan de forskellige typer reagerer på at arbejde hjemmefra – måske kan det hjælpe dig til bedre at forstå dig selv og de andre.

Hvis du er i tvivl om hvilken type du selv er, kan du læse mere om typerne her: Du kan også tage en online test her

D stil

Du er sandsynligvis ivrig og klar til udfordringen ved at arbejde hjemmefra. Du har lyst til at få lave en masse, og du vil være god til at fokusere din energi på det væsentlige. Men måske er du usikker på, om du er i stand til at arbejde med dit team når i er på afstand af hinanden.

D-Styrker

D-Udfordringer

I stil

Du er normalt altid klar til at prøve noget nyt, så det at arbejde hjemmefra kan virke spændende i starten for dig. Du forstår, at du bliver nødt til at finde nye måder at holde kontakten med dine kolleger og venner fra jobbet på. Du er sandsynligvis mere tilbøjelig end andre til at vedligeholde dine relationer, så de stadig er ”levende” og aktive.

I-Styrker

I-Udfordringer

S stil

Du er glad for at arbejde i et godt team med kolleger, og du er ikke meget for at undvære det samarbejde som du nu går glip af når du skal arbejde hjemmefra.

S-Styrker

S-Udfordringer

C-stil

Du nyder din uafhængighed og den plads der er til at tænke ting godt grundigt igennem. Du forstår muligvis ikke de frustrationer, som de andre kan have, når de ikke kan være fysisk sammen.

C-Styrker

C-Udfordringer

Uanset hvilken type du er, så er der både gode og dårlige ting at sige om det, at arbejde hjemmefra – men måske du kan hjælpe dig selv og de andre med at blive bevidst om, hvornår I hver især bliver udfordret. Hvis du sætter ord på det, bliver det i hvert fald lidt nemmere at håndtere.

God fornøjelse med at arbejde hjemmefra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *