Hvordan arbejder du hjemmefra?

Vi ved alle, at vi i denne tid har et øget behov for klar og præcis kommunikation. Det at opretholdelse relationerne når der er social afstand, er en stor udfordring for os alle. Mange arbejdstagere bliver bedt om at arbejde hjemmefra - og alle er optagede af, hvordan man får det til at fungere bedst muligt med alle de udfordringer der følger med.

Én ting er sikkert: Vi har alle brug for at tilpasse vores adfærd og tankesæt til situationen. Og der er også behov for, at vi skal bruge energi på at tage os mere af hinanden. Vi har alle evnerne til at være produktive hjemmefra, men det der fungerer godt for dig, er ikke nødvendigvis det, der fungerer godt for din kollega eller din partner.

Vi ved alle, at vi i denne tid har et øget behov for klar og præcis kommunikation. Det at opretholde relationerne når der er social afstand, er en stor udfordring for os alle. Mange arbejdstagere bliver bedt om at arbejde hjemmefra – og alle er optagede af, hvordan man får det til at fungere bedst muligt med alle de udfordringer, der følger med.

Én ting er sikkert: Vi har alle brug for at tilpasse vores adfærd og tankesæt til situationen. Og der er også behov for, at vi må og skal bruge energi på at tage os mere af hinanden. Vi har alle evnerne til at være produktive når vi arbejder hjemmefra, men det, der fungerer godt for dig, er ikke nødvendigvis det, der fungerer godt for din kollega eller din partner.

Mange af os har onlinemøder, og det er godt for at opretholde de sociale bånd. Men det er vigtigt at overveje, hvordan de forskellige personligheder reagerer på videomøder måske uden dagsorden. Vil D-stilen føle det, som om det er spild af tid, hvis der ikke er nogen dagsorden? Er i-stilen begejstret for muligheden for at se alle og deres hjemmekontor? Vil S-stilen bekymre sig om, hvordan de skal forberede sig? Spekulerer C-stilen, hvorfor der er behov for en videochat, når I bare kan e-maile hinanden.

Prøv at se herunder hvordan de forskellige typer reagerer på at arbejde hjemmefra – måske kan det hjælpe dig til bedre at forstå dig selv og de andre.

Hvis du er i tvivl om hvilken type du selv er, kan du læse mere om typerne her: Du kan også tage en online test her

D stil

Du er sandsynligvis ivrig og klar til udfordringen ved at arbejde hjemmefra. Du har lyst til at få lave en masse, og du vil være god til at fokusere din energi på det væsentlige. Men måske er du usikker på, om du er i stand til at arbejde med dit team når i er på afstand af hinanden.

D-Styrker

 • Du er resultatorienteret og fokuseret, så du får gjort, hvad du har brug for at få gjort for at passe dit arbejde og lidt til.
 • Du beder om at få besked på, hvad du måles på for at få succes med at arbejde hjemmefra.
 • Du er villig til at prøve nye samarbejds- og kommunikationsværktøjer.

D-Udfordringer

 • Du kan blive fristet til at tage genveje for at færdiggøre noget, der for nyligt er sat på hold af diverse årsager.
 • Du kan arbejde videre med noget for hurtigt i forhold til resten af ​​holdet.
 • Din kommunikationsstil kan føles kold og afstumpet for andre, og kan efterlade kolleger med en følelse af ikke at være værdsat, og måske kan du, uden det var din hensigt, komme til at såre dem på den måde.

I stil

Du er normalt altid klar til at prøve noget nyt, så det at arbejde hjemmefra kan virke spændende i starten for dig. Du forstår, at du bliver nødt til at finde nye måder at holde kontakten med dine kolleger og venner fra jobbet på. Du er sandsynligvis mere tilbøjelig end andre til at vedligeholde dine relationer, så de stadig er ”levende” og aktive.

I-Styrker

 • Du er af natur positiv og entusiastisk, og du kan bruge den energi til at samle dit team og opretholde en følelse af sammenhold.
 • Du husker på at interaktion imellem mennesker er et essentielt og et vigtigt behov. Derfor sikrer du dig på alle mulige måder at opretholde det socialt samvær, så I kan dele både faglige og sociale emner. Og i din bog er begge dele er vigtigt for at kunne arbejde godt og effektivt.
 • Du kan godt lide at eksperimentere, og vil sandsynligvis have gode ideer til, hvordan I kan arbejde hjemmefra på den bedst mulige måde.

I-Udfordringer

 • At arbejde alene kan være meget stressende for dig, og du bliver let distraheret af helt uvigtige overspringshandlinger.
 • Rutiner kan føles kvælende for dig, men du skal huske på at også kan være gode til at støtte op om den selvdisciplin, du har brug så du kan holde fokus på opgaverne.
 • Du kommer måske til at gå for hurtigt i gang med en opgave uden at få vigtige og specifikke detaljer med.

S stil

Du er glad for at arbejde i et godt team med kolleger, og du er ikke meget for at undvære det samarbejde som du nu går glip af når du skal arbejde hjemmefra.

S-Styrker

 • Du sætter pris på og kan lide klar, direkte og venlig kommunikation, og du taler gerne videre og længe sammen med dine kolleger.
 • Det kan være lettere for dig at bidrage med dine ideer og dele din viden, når du nu får den ekstra tid som det giver at kommunikere online.
 • At arbejde alene er ikke så stressende for dig. Du bliver sjældent distraheret i forhold til dine arbejdesopgaver, og du er god til at få struktur i din dag.

S-Udfordringer

 • Fraværet af personlig kontakt kan give dig følelsen af at være løsrevet eller du bliver måske ligefrem ængstelig.
 • De nye kommunikationsteknologier kan være lidt udfordrende for dig. Derfor er det en god idé at øve det først med nogen, du har tillid til.
 • Andre i dit hjem, inklusive børn og kæledyr, ønsker måske din opmærksomhed i arbejdstiden. Selv om det er svært bliver du nødt til at sige nej til dem – eller ”lukke dig inde”. Måske kan du indføre kontortid og pausetid.

C-stil

Du nyder din uafhængighed og den plads der er til at tænke ting godt grundigt igennem. Du forstår muligvis ikke de frustrationer, som de andre kan have, når de ikke kan være fysisk sammen.

C-Styrker

 • Du har sandsynligvis en god disciplin og et højt fokus, der gør det nemt at arbejde derhjemme.
 • Din opmærksomhed på detaljer vil hjælpe dig med at evaluere ressourcebehovet for teamet, og til at vælge de mest pålidelige teknologier.
 • Du kræver ikke meget personlig respons eller feedback for at vide, at du udfører et godt stykke arbejde.

C-Udfordringer

 • Din direkte og ”til pointen” kommunikation kan give andre en følelse af fremmedgørelse overfor dig.
 • Du kan blive fristet til at udføre en opgave selv, snarere end at delegere den eller samarbejde om den.
 • At opretholde varme personlige forhold til kolleger kan være udfordrende for dig, og det er en god idé at finde nye strategier for at gøre det, for det er vigtigt for samarbejdet.

Uanset hvilken type du er, så er der både gode og dårlige ting at sige om det, at arbejde hjemmefra – men måske du kan hjælpe dig selv og de andre med at blive bevidst om, hvornår I hver især bliver udfordret. Hvis du sætter ord på det, bliver det i hvert fald lidt nemmere at håndtere.

God fornøjelse med at arbejde hjemmefra!

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.