KANO modellen

Udviklet i 1980’erne af Professor Noriaki Kano. Han er en underviser, foredragsholde, forfatter og konsulent indenfor quality management. Noriaki Kano har udviklet kundetilfredshedsmodellen KANO modellen, hvis simple rangering system skelner mellem essentielle og ud over det sædvanlige karaktertræk i forbindelse med kundekvalitet.

KANO modellen er en magtfuld metode til at visualisere produkt karakterer og stimulere debatter blandt designer teamet. KANO modellen frembringer også en metode til at tegne kunders respons ind i modellen.

Produkt karakter kan blive klassificeret som:

  • Basis attributes/must have 
  • Karakterer, der skal være tilstede for at produktet kan blive en succes. Kunden er neutral overfor disse karakterer, da det kun er forventeligt at det givne produkt.
  • One dimensional attributes/ more of – better
  • Disse karakterer er direkte sammenhængende med kundetilfredshed. Forbedret kvalitet vil resultere i stigning i kundetilfredsheden. Omvendt vil en forværring af karakteren skabe en større utilfredshed. Pris er ofte relateret til dette karakter.
  • Attractive attributes/delighters 
  • Kunder opnår stor tilfredshed med denne karakter og er villige til at betale en høj pris. Dog vil tilfredsheden ikke falde hvis ikke produktet har den specifikke karakter. Karaktererne er ofte uventede fra kundens side og kan være svære at klassificere som en nødvendighed.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.