Krisetider kræver forandringer og forandringer kræver god kommunikation!

Er din virksomhed rustet til krisen? - Og ikke mindst tiden efter? Krisetider stiller meget høje krav til din virksomheds konkurrenceevne. Mere end nogensinde før er det vigtigt, at dine kerneprocesser er eksekverbare, stabile og kapable, for at sikre glade kunder og medarbejdere, samtidig med at du opnår optimal profit og likviditet.

Krisetider kræver forandringer og forandringer kræver god kommunikation! Er du sikker på, at du taler, så du bliver forstået – eller taler du kun ud fra din egen forståelse?

Uanset om vi er tæt på hinanden, eller om vi er langt fra hinanden som vi er det nu, så er kommunikation en evig udfordring. Men der er ingen tvivl om, at vi er endnu mere udfordrede, når vi ikke kan se de små mikrosignaler vores samtalepartnere sender ud som reaktion til det, vi siger og som vi mere eller mindre bevidst tager ind, og bearbejder i forhold til den fremadrettede kommunikation. 

Derfor er alle de videomøder vi holder nu, altså ikke er helt så gode kommunikationsmæssigt, som fysiske møder er det. Du kan hjælpe dig selv lidt til at bliver forstået endnu bedre ved at følge disse 7 råd. 

  1. Sørg for at tale modtagerens sprog. Kend deres persontyper og vid hvordan du skal ”få dem med om bord” (se mere om persontyper her)

  2. Du har to ører og én mund. Det er der en årsag til. Du skal lytte dobbelt så meget, som du taler. Du skal lytte for at forstå hvad det er modtageren har af forslag, intentioner, bekymringer etc. Og du skal sikre dig at du også forstår det, der ikke bliver sagt med ord, men med mikrosignaler i ansigtet og med kropssproget. 

  3. Hold fast i hvad det er du vil sige. Vær helt klar i spyttet i forhold til, hvad det er for et budskab du gerne vil have modtageren skal forstå, modtage og tage ind. 

  4. Giver det mening? Er det du siger meningsfyldt? Også for andre end dig selv? Og spørger du ind til det?

  5. Kommunikationen er dit ansvar! Det er dig som afsender af kommunikationen, der er 100% ansvarlig for om modtageren forstår det, du siger. Hvis du er i tvivl om dit budskab er modtaget, så prøv igen på en anden måde.

  6. Repetér, repetér og repetér! For at være helt sikker på, at budskabet er modtaget, så bed om at få gentaget hvad budskabet var. Sig fx: Bare lige for at være helt sikker, vil du så være sød at gentage hvad det er vi har aftalt, og hvad det er det kræver.

  7. Respektér din modtager! Dit budskab handler ikke om hvad du vil have – men langt mere om hvad der er i det for modtageren. Hvis du forstår at italesætte det, og forstår deres behov er det både motiverende og meget mere effektivt.


Og ved du hvad – hvis du er opmærksom på hvordan du formidler din kommunikation, så bliver det også meget nemmere at få din vilje – og det er vel ønskværdigt for de fleste.

Og så til lidt mere om kommunikationstyper.

I LSV Group arbejder vil med Everything DiSC. Det gør vi fordi, når man skal i mål med sine strategier, så er det vigtigt, at man skaber de bedste forudsætninger for det. Her kan en DiSC profil være et solidt værktøj til test og analyse af persontyper, som skal sættes sammen i teams på arbejdspladsen, og til at forstå hvordan kommunikationen virker bedst muligt. 

Med en DiSC profil kan du kort sagt være med til at skabe de bedste betingelser for kommunikationen, samarbejdet og forandringsledelsen.

DiSC®-profilanalyse er et analyseværktøj, der bruges til at vurdere adfærd. Bogstaverne D-i-S-C står for de personlighedstræk, adfærdstræk eller energifaktorer, der kendetegner de fire sider, som tilsammen udgør hele vores hele personlighed. Vi har altså mere eller mindre af hvert adfærdstræk i os.

DiSC hjælper os til at anerkende de menneskelige forskelle og dermed bidrager det til at forstå menneskene på vores arbejdsplads og kommunikere med dem.

D-stilen (Dominans) er aktiv og udspørgende. Det kendetegner personer, der er direkte, slagkraftige og ligefremme om deres holdninger.

i-stilen
 (indflydelse) er aktiv og accepterende. Det kendetegner personer, der er udadvendte, entusiastiske og livlige.

S-stilen
 (Stabilitet) er eftertænksom og accepterende. Det kendetegner personer, der er blide, tilpassende og tålmodige i forhold til andres fejl.

C-stilen (Competencesøgende) er eftertænksom og udspørgende. Det kendetegner personer, der er analytiske, reserverede og nøjagtige.

Er du nysgerrig på mere information om persontyper så tjek her

Se mere om hvordan vi kan hjælpe dig videre i krisesituationer

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.