Kundefokus er altafgørende

Vi lever i en tid, hvor det er kunden, der har det afgørende ord. Kunden har betydning for vores succes eller fiasko. Alt hvad vi som virksomhed foretager os, bør tage udgangspunkt i vores kunders ønsker og behov.

Lean Six Sigma handler om at sætte kunderne i fokus. Det er afgørende for succes. Vi kigger på VOC, når vi skal finde frem til det vigtige for vores kunder. Al det, der ikke giver værdi for kunden er i princippet spild og spild skal vi mindske.

En af de virksomheder, der har været nødsaget til at erkende, at kunderne er afgørende, er lavprisselskabet Ryanair. Ryanair kom frem på billige rejser mellem de europæiske storbyer. Alle der har fløjet med Ryanair ved dog også, at der ikke blev lagt fokus på kundeservice og kundetilfredshed. Der gik ikke mange år før Ryanair havde ry for at være et tarveligt selskab, som man kun fløj med, hvis man skulle på sviptur uden bagage. Et image, der efterhånden kostede Ryanair dyrt.

Ryanair blev nødt til at sadle om. De fokuserede i stedet på at være hjælpsomme og venlige overfor kunde. Forsøgte at give kunden en bedre oplevelse, når de fløj med Ryanair. Det kan virker logisk at god kundepleje har en positiv effekt på vores kunders lyst til at handle med os. Men ikke desto mindre er der stadig mange, der fremstiller deres kunder som negative elementer, der blot ikke har forståelse for os som virksomhed. Kunderne er vores levebrød og derfor vil det til enhver tid være kunden, der har ret og vores proces eller produkt, der fejler i forhold til at levere tilfredshed. Dette bør vi som virksomhed altid tage til efterretning.

Vores produkt er ikke længere nok til at tilfredsstille kunden. Vi bliver nødt til at levere en unik service, leve op til alle kundens forventninger og helst levere lidt mere end det forventelige. Kundefokus er blevet afgørende for vores succes som virksomheder.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.