Lean og Six Sigma er mere end bare nedskæringer

Den gængse holdning til Lean Six Sigma er, at det er et ledelsesværktøj, der benyttes under fyringsrunder. En holdning, der med forståelse skræmmer mange medarbejdere og skaber modtand og uvilje mod metoden. Disse forestillinger omkring Lean og Six Sigma støder vi oftest på, når vi taler med mennesker, for hvem Lean Six Sigma universet stadig er nyt.

Seneste mødte vi denne holdning, da vi var på HR Messen Træfpunkt i Øksne Hallen i starten af oktober. LSV Group ønsker at gøre op med denne fordom til en metode, der kan være med til at ændre en virksomhed radikalt.

For at skabe succes med Lean Six Sigma er det derfor afgørende at vende denne holdning og se på metoden med helt andre øjne.

Kort sagt handler Lean om kvantitet mens Six Sigma handler om kvalitet. Når de to metoder sætters sammen får vi en metodik, der ikke blot trimmer vores processer, men også reducerer fejl, der skaber re-work, koster penge og i værste tilfælde rammer vores kunder, der bliver utilfredse.

Langsomme, rigide processer koster penge, kunder og arbejdspladser. Det er korrekt, at Lean Six Sigma er med til at rydde op i virksomheden. Der bliver kigget på processerne, skåret ned og væk i ressourcer, der ikke er lønsomme for virksomheden. Men det behøver ikke være nedskæringer blandt medarbejdere. Der kan være justeringer af arbejdsgange, der reducerer fejl og re-work. Dermed har medarbejderne mulighed for at tage flere opgaver samt arbejde mere koncentreret omkring de elementer, der skaber værdi for kunderne.

I værste tilfælde vil det dog være nødvendigt at skære i medarbejderstablen. Der kan være situationer, hvor alternativet til at afskedige et par medarbejdere er, at hele afdelingen bliver nødt til at blive outsourcet eller endnu værre, at hele virksomheden bliver nødt til at lukke. Dette er selvfølgelig skræmmende for den enkelte medarbejder. Derfor er det også vigtigt, at der fra ledelsen side bliver taget fat om denne frygt, og fra starten bliver kommunikeret til medarbejderne, hvad de nye forandringer har af betydning for virksomhedens fremtid.

Med Lean Six Sigma kan afdelinger, ja selv hele virksomheder opleve gennemgribende forbedringer. Virksomheden bliver mere lønsom, arbejdsgange mere strømlinet og medarbejdere vil opleve en virksomhed, hvor der er langt større glæde og stolthed omkring arbejdet, da de daglige og nedslidende problemer og udfordringer bliver reduceret.

Lean Six Sigma handler dermed ikke blot om nedskæringer, det handler også om at få virksomheder på ret kurs. Det kræver en ledelse arbejder sammen med medarbejdere, medarbejdere der er villige til forandringer og en organisation, der er parat til de store og omvæltende kultur forandringer, som følger i fodsporene på Lean Six Sigma.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.