LEAN Six Sigma: Hvilken farve bælte skal DU have?

Kender du forskellen på de forskellige bælteuddannelser inden for LEAN Six Sigma? Her får du en kort introduktion til hvordan de adskiller sig.

Her er forskellen på bælterne

Vi bliver ofte spurgt om, hvad forskellen er på de forskellige uddannelser. Den korte forklaring er, at:

Yellow Belt det er en uddannelse for folk som skal være verdens bedste projektdeltagere. De skal forstå hvad LEAN Six Sigma sproget handler om. De skal forstå hvad en målsystems analyse er. De skal kunne være gode projektdeltagere.

Læs mere om Yellow Belt…

Green Belts er det, som vi ofte betegner som ledelsesuddannelsen inden for LEAN Six Sigma. Det er til funktionelle ledere, der har et ledelsesansvar, som har brug for at kende til hvordan LEAN Six Sigma bruges.

Man har brug for at kunne forstå terminologien DMAIC: Define Mesure Analyse Improve Control. At kunne sætte kunden i centrum, og at kunne bruge data til at underbygge og validere sin konklusion med.

Læs mere om Green Belt…

Black Belts er trænere. Der er ikke særligt meget mere teori på Black Blet uddannelsen end på Green Belt uddannelsen. Black Belt uddannelsen giver rigtigt meget træning i, hvordan leverer man teorien.

Der går vi dybere ned i de enkelte emner for at forstå, hvad der rent faktisk er i alle detaljer. Generelt kan man sige at det en træneruddannelse, og det er specialister, som kun arbejder med LEAN Six Sigma.

Læs mere om Black Belt…

Master Black Belt er et forløb, som er for Black Belts med rigtig meget erfaring. Det er linket mellem direktionen og typiske projektorganisationer eller kvalitetsorganisationer. Det er projektledere, som har i hvert fald 10 projekter under deres kappe og som har rigtig stor erfaring.

Dem bruger vi til at undervise andre LEAN Six Sigma folk, og det er typisk deres kerneområde at undervise fuldtid.

LSV Group udbygger samtlige uddannelser inden for international LEAN Six Sigma. Yellow Belt, Green Belt, Black Belt og Master Black Belt uddannelser.

Læs mere om Master Black Belt…

Vidste du at…

Når man bliver uddannet som Green Belt, så skal man kunne levere en optimering der mindst giver kr. 100.000 i besparelse eller resultat. I gennemsnit plejer det dog at ligge på omkring en million!

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.