Lean Six Sigma under andet navn

Mange virksomheder bliver skræmt af de store forkromede projekter, der tager tid og koster masser af penge og ressourcer. Der er ikke tid til at gennemgå store ændringer, hvorfor mange virksomheder tager de lavt hængende frugter og opnår besparelser på disse.

Desværre er Lean Six Sigma blevet forbundet med disse store forkromede projekter, der kræver, at ledelsen afsætter en masse ressourcer. Ressourcer, der kan være svære at finde i tider med en presset økonomi, faldende indtjening og manglende ordrer. Derudover er der mange, der slet ikke mener, at de er klar til Lean Six Sigma. Lean er allerede blevet indført i organisationen, men Six Sigma kan ikke gennemføres, da organisationens processer er så specifikke og det vil derfor ikke give mening at gennemføre Lean Six Sigma projekter.

Men vi behøver ikke kalde det Lean Six Sigma, vi kan kalde det datadrevet procesoptimering, hvor data er hjertet i vores tilgang og grundstenen til vores konklusioner og resultater. Vi ser igen og igen, at data er vejen til holdbare og vedvarende resultater, og derfor skal vi bevare og holde fast i projekter, der er drevet af data.

Det er rigtigt at opstarten på et datadrevet projekt kan være tungere end andre optimeringsprojekter – især hvis ikke det nødvendige data er tilgængeligt. Der er dog så meget der taler for at gå i gang med at måle og indsamle data. Ved at benytte data til at foretage beslutninger og ændringer sikrer vi, at det ikke blot er det synlige low-hanging fruit vi fjerne, men hovedårsagerne til problemerne med vores processer. Ved at bruge data bliver vi langt mere effektive, vi trimmer vores processer og sikrer, at de leverer indenfor vores krav specifikation, hver evig eneste dag.

Med data kan vi også holde styr på processerne i fremtiden. Vi vil hurtigt opdage, hvis processen kommer ud af kontrol eller vores præstation flytter sig. På denne måde bliver data ikke kun brugbare til at løse aktuelle problemer, men bliver også en præventiv kilde til at undgå fejl og variation i vores processer.

Vi bliver i stand til at levere det forventede.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.