LEAN-spil

LEAN-spil

Vi tilbyder vores LEAN-spil til virksomheder, der ønsker en sjov, inspirerende og lærerig tilgang til procesoptimering. LEAN-spillet er for både medarbejdere og ledere, og tager udgangspunkt i realistiske og genkendelige scenarier.

Lær processoptimering på en sjov måde

– og brug det gerne til teambulding

LSV Groups LEAN-spil er en sjov og konstruktiv måde at få processoptimering og LEAN ind under huden på. Du og din arbejdsplads vil få integreret teori og praksis ved at arbejde med LEAN igennem realistiske og letgenkendelige scenarier. Det giver et fornyet fokus på, hvordan man kan lave små og store optimeringer i hverdagen, så det giver højere profit, større medarbejdertilfredshed og gladere kunder.  

Formålet

Formålet med spillet er at give medarbejdere og ledere en praktisk tilgang til processer og processoptimering, så de med det samme kan relatere det til deres egen hverdag. Der er fokus på de administrative processer, der går på tværs af organisationen. Derfor er spillet særligt egnet til ledere og medarbejdere, som arbejder inden for salg, service, finans, regnskab eller har generelle administrative opgaver i dagligdagen.

Forløb

Dagen er en god og grundig blanding mellem teori og praksis. Teoridelen giver en introduktion til de grundlæggende begreber inden for LEAN. Særligt LEANs specielle baggrund og kultur er i fokus, og der bliver gennemgået eksempler fra virksomheder vi har arbejdet med. Kursisterne vil også blive undervist i, hvad god og dårlig optimering er.  

Den praktiske del af LEAN bliver levendegjort via vores LEAN spil, som tager deltagerne igennem en administrationsproces i en virksomhed, der producerer diverse tilbehør til computere 

Første gennemspil viser den originale proces – og for ikke at afsløre for meget, så kan vi godt sige, at den bestemt ikke fungerer optimalt fra starten af. 
 
Efter en grundig debrief bygges der mere teori på, hvorefter deltagerne skal procesoptimere og implementere dette i en nydesignet proces i andet gennemløb. Nu kommer der endnu mere teori på, hvorefter deltagerne er klar til at optimere processen endnu mere inden det tredje gennemspil.  

Forandringsledelse

Til sidst på dagen er der fokus på forandringsledelse. Det er essentiel del af processoptimeringen, for hvis du ikke har accept af processen, så kommer den aldrig til at virke.  

Q * A = E

Kvalitet af løsningen * Accept fra teamet = Effekt af løsningen 

Engagement og motivation 

Undervejs oplever vi at deltagerne er super engagerede og topmotiverede til at tage fat på deres egne processer. Der kommer naturligt nok henvisninger til egen hverdag, og dem er der også mulighed for at tale om i de debriefs der er efter hvert gennemspil. Det åbner op for en helt ny tankegang i forhold til procesoptimering og viser, at det faktisk både er sjovt og profitabelt at arbejde med.  

Du og dine kollegaer lærer her at styrke samarbejdet på tværs af afdelinger, og I får en forståelse for de forskellige arbejdsprocesser, der findes i organisationen. Samtidig får du og kollegaerne en styrket viden om kundens rejse igennem virksomheden – og dermed får I øget opmærksomhed på kundens behov. 

Dagen vil foregå i højt humør og tempo og afsluttes med en opsummering af dagens læring. 

Det får du

 • Viden om hvad der er absolut afgørende for, at en proces fungerer til kundens fordel
 • Konkrete LEAN-værktøjer til ledelse og medarbejdere, som kan anvendes direkte efter spillet
 • En oplevelse af vigtigheden af at arbejde på tværs af organisationen – og ikke i siloer
 • Indsigt i kundens vej gennem en virksomhed
 • Et styrket samarbejde på tværs i organisationen
 • En masse ”aha-oplevelser”, som kan relateres direkte tilbage egen virksomhed​
 • Inspiration til, hvordan ens egen optimeringsrejse kan eller skal justeres eller opstartes​

Hvad er inkluderet i prisen?​

 • LEAN-undervisning
 • Tre LEAN-øvelser
 • Tre sessioner, hvor LEAN-spillet gennemføres 
 • En fuld dags undervisning fra kl. 9-17
 • Op til 16 deltagere

Køb LEAN spil

Pris kr. 36.000,- ekskl. moms og transport.
(kr. 45.000,- inkl. moms)

Prisen gælder for op til 16 personer.
Skriv på salg@lsvgroup.com for at bestille

Det er muligt at have et større antal deltagere med på LEAN-spillet. I det tilfælde sætter vil flere spil i gang på samme tid. På den måde kan der også komme et konkurrenceelement med i spillet. Kontakt os hvis du ønsker at høre mere om den mulighed og prisen på dette.  

Det siger kunderne

Jeg tager med mig, at det er rigtig vigtigt at arbejde på tværs af en organisation og have alle interessenterne med.
– Per Skaaning, Project Manager, vestjyskBANK​

Jeg synes, at det var det gode eksempel til, når vi skal hjem. Spillet har givet mig denne her forståelse af, hvor super vigtigt det er, at vi kender til vores proces, og at vi forstår, hvilke roller de forskellige afdelinger har i vores organisation. Det er præcis det her, vi skal gøre i morgen for at kunne arbejde endnu smartere.
– Malene Berner-Magnusson, Chef for infrastruktur, Handelsbanken​

Det har været helt fantastisk. Spillet er en super god mulighed for at eksemplificere sin egen hverdag. Det, der overraskede mig mest, var, at spillet er utrolig tæt på virkeligheden. Spillet er relevant for beslutningstagere og til personer, som sidder med ansvaret for at gennemføre forbedringer hjemme i virksomhederne. Så kom med et åbent mindset, og bliv udfordret på egne holdninger og vaner.
– Flemming Hansen, Proceschef, BEC​

Har du spørgsmål til LEAN spillet?

Telefon: +45 88 77 60 06