LEAN Workout: Forvent gevinst på 20% med minimal indsats

LEAN Workout er et quick fix der holder, og vores erfaring viser, at det optimerer dine processer med forventeligt mindst 20%. Målet er stort udbytte med lille indsats, og sammen med vores LEAN-konsulenter finder vi spild i processer, der ikke øger kundeoplevelsen.

Det er vist de fleste af os, der drømmer om, at vores problemer hurtigt kan fikses, eller at vi hurtigt kan lære noget. Det er dog ikke altid, at verden er skruet sammen på den måde – men i nogle tilfælde, er det faktisk muligt.

Hvis vi for eksempel ser på selvforsvar fra kampsportens verden, så er grundstenen den, at du skal kunne lære at forsvare dig selv, med mindst mulig træning. Det mest effektive selvforsvar fungerer bedst, når du med mindst mulig træning kan forsvare dig selv.

Det er lidt af den samme filosofi vi bruger, når vi laver en LEAN Workout. Der får du et stort udbytte med mindst mulig indsats. Med støtte fra en af vores LEAN-konsulenter, går vi sammen med jer på jagt efter det spild, der er i processen, som ikke øger kundeoplevelsen. Og vi kan sammen med jer i løbet af blot 3 dage designe en ny proces, hvor det er vores erfaring at I forventeligt får mindst 20 % forbedring.

Se vores produkt LEAN Workout her

Varige forbedringer & øget hastighed

En LEAN Workout – LWO tager udgangspunkt i, hvad der skaber værdi for kunden. Vi leder efter spild (waste), som er de i elementer i processen, der ikke tilfører værdi.

Det er en struktureret og systematisk metode, der sætter rammen for, hvordan man kan udvikle hurtige og vedvarende forbedringer i organisationens processer. Og den giver et imponerende hurtigt overblik.

Vi sætter kunden i fokus og processen i centrum

Alle nøglefunktionerne og dermed dem som er eksperterne i processen og som har de bedst kvalificerede forbedringsforslag, bliver sat sammen i workouten.

På den måde bliver vi i stand til at designe processen med det samme, når hele værdikæden er i spil på samme tid.

Der skal ikke bruges tid på at vente på svar fra den ene eller den anden, for alle er samlede i lokalet.

Refleksion og viden gør en LWO til en ekstremt udbytterig proces

LWO-processen starter med, at der stilles en specifik opgave, der er klart forankret i strategien. Derefter identificeres de nøglepersoner og beslutningstagere, der skal involveres, og så indsamles den relevant data.

LEAN Workouten er en omhyggeligt orkestreret proces, der har til formål at fange al relevant information, prioritere, udvælge og omhyggeligt dokumentere det, så det resulterer i en realistisk og opnåelig handlingsplan.

”Hold da op – ser det sådan ud?”

LEAN Workouten er en meget visuel oplevelse. Processen bliver genskabt med med post-its, og som regel bliver alle vægge i lokalet inddraget til at visualisere flowet. Det er virkelig en øjenåbner og det er altid interessant at se chefernes reaktion når de får gennemgået processen og de udfordringer den giver af en af nøglepersonerne. Det skaber altid et højt engagement og en stor villighed til at ændre processen.

Der er alt for mange siloer

Som konsulenter og undervisere oplever desværre alt for ofte, at der stadig bliver arbejdet meget i siloer. De forskellige afdelinger ikke altid helt klar over hvad der sker før eller efter, de har udført deres egne opgaver. De kender heller ikke altid konsekvenserne ved fejl for kunderne eller de andre afdelinger.

Som et eksempel på det siger Martin Holt, som er ekspert i at gennemføre vores LEAN Workouts:

Jeg oplevede en gang, at en af cheferne i virksomhed havde designet et nyt pakkebord til teamet på lageret for at gøre deres arbejde nemmere og meget effektivt. Da pakkebordet var færdigt og teamet skulle til at arbejde på bordet, fungerede det overhovedet ikke. – Hvorfor? Fordi nøglepersonerne ikke var involveret i designet. Chefen havde jo designet pakkebordet med den bedste intention, men han havde glemt at involvere nøglepersonerne som altid sidder inde med værdifuld ekspertviden der faktisk ofte ikke er kendt af ledelsen. Grunden til at LWO virker så godt er at den i meget høj grad involverer nøglepersonerne, så det er deres ekspertviden der danner grundlag for det nye procesdesign.” 

Læs mere om LEAN Workout her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.