LSV Group fik rystet posen til WTC TRADEDAY ’17

– Vi har simpelthen ikke råd til at have curlingkultur på arbejdspladserne. Hvis vi vil have, at vores børn skal have den samme velstand som os, bliver vi nødt til at trække i arbejdstøjet.

Sådan lød det kontante budskab fra LSV Groups direktør Katrine Rohde.

Der blev rusket godt op i folk, da hun var hovedperson i en workshop om ledernes vilkår på arbejdsmarkedet i dag – også kaldet ‘curlingledelse’ – til WTC Tradeday ’17 onsdag.

WTC Tradeday ’17 bestod af World Trade Center Ballerups egne virksomheder, men også gæster udefra var inviteret til arrangementet. Cirka 30 virksomheder bidrog med fællesoplæg, stande og en lang række forskellige workshops af cirka 15-20 minutters varighed, som man kunne vælge imellem.

LSV- og DiSC-konsulent Karin Krogh startede dagen ud med et kort
fællesoplæg om DiSC og netværk.

LSV Group var i det hele taget godt repræsenteret. Både direktør Katrine Rohde, Head of Educations, Kion Schmeltzer, samt DiSC®-konsulent Karin Krogh var alle involveret i arrangementet.

Elendig produktivitet
Katrine Rohde lagde hårdt ud over for et fyldt lokale i den første runde af workshops.

– Curlingledelse og curlingkultur er en seriøs udfordring for vores arbejdsmarked. Vores produktivitet er elendig i forhold til Sverige og resten af Eurozonen. Og endelig er det et kæmpe problem, at både presse og regering fastholder, at det går godt i Danmark, sagde Katrine Rohde, hvorefter en gigantisk vækst-graf fra Finn Østrup, en af Danmarks førende økonomer, kom til syne på powerpointen.

Herefter begyndte både spørgsmål og kommentarer at melde sig.

– Jeg oplever i stigende grad, hvordan medarbejderne ikke sætter sig ind i, hvordan de selv løser tingene. Men i stedet forlanger de handlingsplaner af os ledere. Det har været meget udfordrende, da jeg har været vant til at løse tingene selv og har den samme forventning til de ansatte, fortalte en deltager i lokalet.

En anden deltager spurgte senere ind til, om arbejdspladsen ikke havde et ansvar for medarbejdernes helbred under anden runde af Katrine Rohdes workshop.

Hertil svarede Katrine Rohde:

– Jeg synes helt klart, at arbejdspladsen blandt andet bør stille sund mad til rådighed, og at medarbejderne skal have nogle gode, sunde rammer. Men det kammer over for mig, når de ansatte skal udfylde søvnskemaer i arbejdstiden. For hvordan kan vi forvente, at vi ansætter en ansvarlig medarbejder, hvis medarbejderen ikke selv kan tage ansvar for sit helbred?


Katrine Rohde om curlingledelse.

Data er altafgørende
Efter Katrine Rohdes oplæg var det tid til, at LSV Groups Head of Educations, Kion Schmeltzer, skulle på banen og holde workshop om professionel optimering. 

– Vi tror på Gud, dronning og fædreland – alle andre må medbringe data, lød det fra Kion Schmeltzer.

– Mange virksomheder siger, at de arbejder med optimering, men i virkeligheden optimerer de indefra og ud – og sætter sig slet ikke i kundens sted, fortsatte han, hvorefter der blev lavet optimeringseksperimenter med håndtryk til stor morskab for deltagerne.

Kion Schmeltzer afprøver her håndtrykseksperimentet hos en gæst.

DiSC var rammen om dagen
Udover emner som ’curlingledelse’ og ’optimering’ faciliterede LSV- og DiSC-konsulent Karin Krogh hele arrangementet. Hun lagde ud med et fællesoplæg i kantinen om netværk, og hvordan man i det hele taget kan forstærke sit netværk via persontypeværktøjet DiSC. 

Fra morgenstunden blev alle bedt om at skrive deres persontypebogstav D-i-S eller C på deres navneskilt. 

I den summende lounge, som var fyldt op med gæster og stande fra WTC’s mange virksomheder, blev der efterfølgende talt om, hvilken profiltype man mon havde. 

– DiSC er med til at give deltagerne en fælles referenceramme, som kan bidrage til at sætte nogle samtaler i gang rundt omkring ved standene. Og det er hele meningen med arrangementet, at folk netop skal skabe nye relationer, lød det fra Karin Krogh.


Adskillige virksomheder fra World Trade Center havde stande i
loungeområdet. LSV Group var selvfølgelig repræsenteret.

De mange deltagere blev guidet ned i kantinen igen klokken 12.30 efter tre runder af workshops.

Dagens sidste indslag var Jacob Elton fra LinkedInsider, som gav tricks til “social selling”, og hvordan man kunne omsætte de nye kontakter til et varigt netværk ved at bruge LinkedIn som katalysator. 

Karin Krogh afsluttede arrangementet af klokken 13.00, og derefter kunne både gæster og oplægsholdere slappe af og nyde en lækker frokost i kantinen – alt imens der blev netværket flittigt videre ved bordene. 

LSV Groups Karin Krogh og Jacob Elton fra LinkedInsider. 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.