Nye tider kræver nye processer, og vi kan ikke gøre som vi altid har gjort!

Velkommen til ”The New Normal”. Har du overvejet hvad det betyder for dine processer? Det er nu dine procesevner, -kontrol og -viden, samt din og din organisations villighed til forandringer, vil stå sin prøve!

Nye tider kræver nye processer, og vi kan ikke gøre som vi altid har gjort. Vi skal som virksomhed acceptere at grundlæggende processer vil og skal forandre sig henover den næste periode. Dette handler ikke kun om processen for at vaske hænder – en proces, som vi alle pludselig virkelig har styr på. Vi beskriver de overordnede kerneprocesser; Søgefasen, købs og -leveringfasen, brugsfasen og smid væk fasen. Det er NU disse skal udfordres, gennemarbejdes og opdateres.

Velkommen til ”The New Normal”. Har du overvejet hvad det betyder for dine processer? Det er nu dine procesevner, -kontrol og -viden, samt din og din organisations villighed til forandringer, vil stå sin prøve!

Nye tider kræver nye processer, og vi kan ikke gøre som vi altid har gjort. Vi skal som virksomhed acceptere at grundlæggende processer vil og skal forandre sig henover den næste periode. Dette handler ikke kun om processen for at vaske hænder – en proces, som vi alle pludselig virkelig har styr på. Vi beskriver de overordnede kerneprocesser; Søgefasen, købs og -leveringfasen, brugsfasen og smid væk fasen. Det er NU disse skal udfordres, gennemarbejdes og opdateres.

Har du overvejet om kunderne fortsat søger og efterspørger dine produkter? Har dit produkt den samme værdi, eller kan du evt. lave ændringer, der gør dine kunder endnu gladere. Husk, at dem der glemmer at se på denne proces, vil se nye spændende konkurrenter på markedet, der allerede har læst ”The New Normal” endnu bedre, komme blæsende forbi med 200 km i timen. Hvem regner fx ikke med at netbutikkerne vil udnytte alle de nye kunder, der ”pludselig” var helt trygge med at handle på nettet. Deres job bliver nu at holde fast i disse nye kunder. Tror du netbutikkerne er ved at gøre en plan klar til det, når det begynder at ligne en dagligdag igen? Så de på den måde kan beholde de kunder, de har vundet i perioden? Det tror vi hos LSV Group! SÅ: Er du klar med din plan, for at få dine kunder tilbage? Tror du dine gamle processer kan få dine kunder tilbage? Og tror du, at dine kunder forventer det samme, som de gjorde før de mødte Covid-19?

Og hvad med dine processer i købs- og leveringsfasen? Ændrer du dine processer, så du sikrer kunden større sikkerhed ved købet? Skal din proces kunne skelne mellem forskellige typerkunder, som den ikke har skullet gøre det før? Skal leveringsmetoden, hastigheden eller prisen udfordres? Og hvad med brugsfasen? Er din klageproces opdateret med ”The New Normal”? Er det beskrevet hvordan dine ansatte skal håndtere spørgsmål og ønsker, de aldrig har oplevet før? Eller tror du kunderne vil have de samme spørgsmål og krav, som før de mødte Covid-19?

Vores pointe er, at vi alle skal have gennemgået og opdateret vores processer! Det er ikke kun en dårlig ting, det er også en mulighed for at for trimme, udvikle, samarbejde og skabe fantastiske og værdifulde processer, som kunderne vil elske os for.

I alle store kriser har historien vist, at vi efterfølgende kommer op igen, bliver større, stærkere og bedre. En sidebemærkning er, at de svageste dør i en krise. Men vi forudsætter, at hvis du læser her, så har du besluttet dig for at det ikke er dig, der skal dø. Vi er nu i den fantastiske situation, at vi lærer og modtager fantastisk viden og input. Det er absolut ikke altid sjovt at blive udfordret. Vi synes faktisk ofte, at vi kun skal udfordres, når vi selv ønsker det. Men engang imellem skal vi møde ”djævelen” direkte og se ham i øjnene. Lige nu er han en grim rund ting med pigge og hedder Covid-19. Men han kunne se helt anderledes ud… Faktisk skal vi være klar hvis hans fætter kommer, for vi ved jo det også sker på et eller andet tidspunkt! Så hvordan ser vi ”djævelen” i øjnene! Det gør vi ved at se det her, som en fantastisk mulighed for gennemgå, tilrette og forbedre vores kerneprocesser. Vi er nødt til at acceptere, at hvis vi tror de processer vi har nu, vil få os stærke igennem krisen, så er vi naive og ser ikke kendsgerningerne i øjnene. 

Så hvad er din opgave og dit ansvar? Du skal udfordre dine processer med den nye viden, du nu har. Konkret kan du begynde med at opdatere og udvikle din FMEA (Failure Mode Effect Analysis) og samtidig sikre, at dine processer skaber værdi for dine kunder. Husk at brugen af data til at underbygge dine postulater, er et krav i en sådan en gennemgang. Hvad ved du? Og ikke: Hvad føler du for?

Selve krisen er faktisk et godt udtryk for, hvordan brugen af data beriger en dialog og sikrer enighed. Når politikere diskuterer uden data (eller ikke viser hinanden deres data), vil der konstant være uenighed. Når data bliver fremlagt, så er det svært at sige:  ”Jeg syntes noget andet”. Så husk nu at underbygge dine hypoteser med data. 

Hvis du nu sidder og tænker, at ovenstående vil ske ”helt af sig selv”, så bliver vi nødt til at sige, at det aldrig kommer til at ske. Det er dit ansvar at sikre, at procesejerne gennemgår, trimmer og optimerer processerne. Det er dig, der skal stille de ansvarlige til ansvar for, om den proces de har ansvaret for, er kapabel og i kontrol. Det er dig, der er ansvarlig for, at en god historiefortælling og spændene anekdoter ikke kommer til at dække over det ansvar, som en ægte professionel procesejer har. Her har virksomheder, der allerede har implementeret BPM (Business Process Management), selvfølgelig en klar fordel. Men hvis du ikke har, så er det nu, det skal startes. Er det tydeligt hvem der har ansvaret? Bliver de holdt ansvarlige osv.

Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver et utroligt hård år for mange af os. Men lad også dette være året, hvor vi i virksomhederne udfordrer vores processer. På alle niveauer i virksomheder og organisationer bør man nu forstå vigtigheden af, at processerne leverer den ønskede kvalitet til kunden, med den mindst mulige omkostning for virksomheden, og med den størst mulige medarbejdertilfredshed. Vi er sammen om dette, om end det er på afstand, så er det nu, vi sammen skal gennemgå processerne i vores virksomhed og vores organisationer, skabe værdi og komme styrket og stærkere ud af denne krise.

Nye tider kræver nye processer! Vi er i nye tider nu! Så det er nu vi skal sikre at de nye tider, også bliver de bedre tider.

Lad procesgennemgangen begynde. Se hvordan her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.