Nyhed fra LSV: Få kontrol over dit produkt med DFMEA

DFMEA kommer fra Six Sigma-universet og står for Design Failure Mode Effect Analysis. Det er et analyseværktøj, som giver dig muligheden for at opdage fejl og risikoelementer allerede i designprocessen.

DFMEA-undervisning

Nu lancerer LSV Group DFMEA-undervisning, så din virksomhed kan blive klædt på til at få kontrol over produktdesignet.

LÆS: Her er de klassiske udfordringer med DFMEA – og sådan løser du dem

Nu lancerer LSV Group DFMEA-undervisning, så din virksomhed kan blive klædt på til at få kontrol over produktdesignet.

– Vi har valgt at få DFMEA på LSV’s hjemmeside, da vi i mange år har arbejdet intensivt med metoden og har haft stor succes med det. Så der er stort marked for det, lyder det fra Svend Kristiansen, som er DFMEA-ekspert samt regionschef i Jylland og på Fyn. 

Dårlig kvalitet kan være dyrt
Eksperter anslår Cost of Poor Quality (COPQ) – det vil sige, hvor meget det koster at lave fejl – til at være mellem 5-30 procent af bruttoomsætningen for de fleste virksomheder. Som et eksempel på hvor meget man taber på fejl, så forstil dig en virksomhed, der har en COPQ på 20 procent. Det betyder altså, at ud af en arbejdsuge på fem dage vil en hel dag gå med at producere produkter, som ikke kan bruges til noget!

– DFMEA et enestående værktøj. Du får nemlig kontrol over dine produkter allerede i designfasen. Vi ved, at dårlig kvalitet er omkostningsfuld, og at det derfor er nødvendigt at have fokus på at sikre kvaliteten, siger Svend Kristiansen.

– En anden faktor er tid. Vi ved, at der er hård konkurrence, og at det er vigtigt at få lanceret nye produkter hurtigt, så man sikrer sig mest muligt af markedet, afslutter Svend Kristiansen. 

DFMEA er for alle virksomheder, der arbejder med design. Der findes flere forskellige typer af Failure Mode Effect Analysis (FMEA) – fx Process FMEA (PFMEA). I LSV Group har vi fokus på DFMEA – Design Failure Mode Effect Analysis.

LÆS MERE OM, HVORDAN VI ARBEJDER MED DFMEA HER.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.