Optimer kommunikationen

Alle siger, at det er de bløde værdier, der skaber de hårde resultater! Men hånden på hjertet – hvad gør I, for at få de bløde værdier til at fungere? Optimer kommunikationen! Det giver bedre bundlinje, bedre samarbejde og færre konflikter.

Sådan optimerer du kommunikationen

Der kan være, og er mange årsager til uhensigtsmæssig kommunikation, men det, som det hver eneste gang bunder i er, at vi som mennesker er så utroligt forskellige, at det næsten ikke er til at forstå. Dét der motiverer den ene, stresser den anden. Og det, som den ene synes, er det eneste rigtige, kunne ikke være mere forkert for den anden.

”50% af min arbejdstid forsvinder på uhensigtsmæssig kommunikation 
– især i forandringsprocesser!”

Når jeg bruger min viden omkring persontyper i de virksomheder, som LSV Group rådgiver, så skaber det signifikante resultater i kommunikationen hos dem. Det gør, at de kommer hurtigere i mål med deres forandringsprojekter, og at medarbejderne bliver mere effektive. Det øger også arbejdsglæden, fordi de nu kan vinke farvel til tidsdræbende konflikter. Det hele gør, at der vil opstå en signifikant bedre organisatorisk styrke, så virksomheden kan øge sin konkurrencemulighed.

Vores kunder oplever også, at det sikrer stabil implementering og ser, at de kommer hurtigere og mere effektivt i mål med deres forandringsprocesser. Medarbejderne skal behandles forskelligt for at blive behandlet ens, og det er essentielt hvis du gerne vil opnå deres accept til forandringsprocesserne.

 

Effekten = Kvaliteten * Accepten

Effekten = Kvaliteten * Accepten

 

Jeg har spurgt en ekspert i LEAN om hans erfaringer med forskellige personprofiler. Lars Lean, som er LEAN manager hos PostNord Danmark, siger:

Lars LeanDer er personlighedsprofiler, der er ‘bedre’ end andre, til de forskellige LEAN opgaver, som en LEAN leder skal kunne beherske. Hvis du som udgangspunkt ikke har den ‘optimale profil’, så har du derfor brug for at blive bevidst inkompetent og bruge tilpasset adfærd, for at kunne kompensere for det, som du ikke er god til. Og der er personlighedstyper, der virker bedre end andre, når du skal være LEAN Leder.

Lad os sige at når der er for stor variation i arbejdet, så er der brug for, at du har lyst til at dykke ned i strukturerne og analysere arbejdet med Six Sigma-værktøjerne. Der er brug for at kunne fastholde standarderne, når variationerne er fjernet. Så er det godt at have en stærk C-profil.

På den anden side er det vigtigt ikke at gro fast. For vi vil også gerne udvikle virksomheden, og vores måde at arbejde på. Og vi vil gerne skabe løbende forbedringer. Her er det kreative i højsædet. Så her er det godt at have en stærk I profil:

Det er i virkeligheden LEAN Lederens paradoks! Du skal både kunne lide at arbejde med standarder, og du skal samtidig være kreativ. Ifølge et forskningsprojekt på Århus Universitet ledet af Jacob Steendahl, er LEAN Leder-paradokset en vigtig årsag til manglende succes med LEAN-implementeringerne.

Derfor er det vigtigt at kende din DiSC-profil! Det gør dig i stand til vide hvor du skal tilpasse din adfærd og hvor du har brug for assistance fra andre typer, for at opnå en vellykket LEAN Six Sigma implementering.  

Problemet bliver større af Rip, Rap og Rup-effekten. Altså når ledelsen ansætter samme personlighedstyper, som sig selv – og det gør de jo tit…

Så uanset hvordan du end vender og drejer den, så er den menneskelige faktor den vigtigste. Det er mennesker, der får ting til at ske, og det er mennesker, der skal få resultaterne til at vise sig på bundlinjen.

Og så spørger jeg lige igen: Hvad gør I for at få de bløde værdier til at fungere, så det kan skabe de hårde resultater?

Skrevet af: Karin Krogh, LSV Group, k.krogh@lsvgroup.com

I LSV Group arbejder vi meget seriøst med personprofiler og bruger vi Everything DiSC® fordi det er et evidensbaseret redskab, der er skabt på baggrund af mere end 40 års research og tilpasning. Den algoritme, der ligger til baggrund for de rapporter, der laves online, vokser med 1 million rapporter hvert år. Det er kort sagt en ordentlig bunke data, der ligger til grund for hver eneste rapport, og det er derfor de er enormt valide.

Se mere om DiSC og en beskrivelse af de forskellige typer her: https://www.lsvgroup.com/pages/disc

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.