Poka Yoke

Poka Yoke er det Japanske ord for fejlfinding, fejlsikring eller fejlagtige handlinger. Poka Yoke er en mekanisme i en lean proces, der hjælper medarbejdere med at undgå at lave fejl.

Poka Yoke hjælper med at undgå et problem i enten at opstå eller i at blive videresendt til næste step i processen. Formålet er at sikre, at fejlagtige produkter aldrig når ud til kunden.

Hver dag bliver vi mødt med Poka Yoke uden at vi lægger mærke til det f.eks.: børnesikringer på rengøringsmidler, advarselslyd når benzintanken er ved at være tom osv.

Den bedste Poka Yoke bliver lavet af de medarbejdere, der designer produktet, eftersom det er dem der bedre end nogen andre forstår de fejl, der kan opstå ved produktet.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.