QFD

Quality function deployment (QFD)er en metode til at transformere brugerkrav til design kvalitet, for at udnytte funktionens formgivende kvalitet og for at udnytte metoder til at opdele design kvaliteten i undersystemer og komponentdele og slutteligt for at specificere elementer i fremstillingsprocessen.

 

Sammen med Dr. Shigery Mizuno, er det Dr. Yoji Akao, der er opfinderen af QFD. Helt tilbage i 1960’erne undersøgte han metoder til at benytte magtfulde japanske løsningsalgoritmer til at designe produkter rigtigt første gang. Til at begynde med brugte han et fiskebens diagram, mens hans mere avancerede analyser ledte til en matrix, der kunne identificere design elementer, der ville påvirker kundetilfredsheden mest.

 

QFD er designet til at hjælpe planlæggere med at fokusere på et nyt eller eksisterende produkts eller services karaktertræk set ud fra et kundeperspektiv, virksomhedsbehov eller teknologiudviklings krav.

 

QFD bliver benyttet hos mange virksomheder inden for service, B2C produkter, militæret og fremkommende teknologi produkter. Metoden bliver også benyttet til at identificere og dokumentere konkurrencedygtige markedsstrategier og teknikker. QFD bliver betragtet som en nøgleøvelse i LEAN Six Sigma. Det er også inkluderet i den nye ISO standard 9000:2000, der fokuserer på kundetilfredshed.

 

Resultater af QFD har været brugt i Japan og andre steder til at kontrollere de faktorer, der har en stor betydning for den strategiske planlægning og for strategisk ledelse. At opnå markedsandele ved at lytte til kundens stemme (VOC), opdele behov og prioritere dem er de første steps i QFD.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.