Sådan får du et mere effektivt team

Har du også én eller flere kollegaer, du ikke forstår?

Der er mange typer samlet på en arbejdsplads, og nogle taler vi bare et vidt forskelligt sprog. 

Men hvordan håndterer man vidt forskellige personligheder og adfærdstyper i et team eller på en arbejdsplads, der skal arbejde sammen om et fælles mål?

LSV Group introducerer DiSC® adfærdsprofilanalyse, som er et let implementerbart værktøj, der er med til at skabe mere rummelighed og større effektivitet i kommunikationen.

Men lad os starte med at give et eksempel, som kunne være fra den virkelige verden – måske din arbejdsplads?

Mød Ingolf og Conny

Ingolf er en rigtig idémager. Han har haft mange jobs og har startet mange projekter op som selvstændig. Han elsker at prøve nye ting, og han er også virkelig god til at starte nye ting op – men måske ikke altid lige så god til at afslutte dem. Nu er Ingolf leder i en virksomhed, der har massivt vokseværk, og han elsker at have indflydelse på, hvordan virksomheden, og især dens medarbejdere, skal performe. Han får tit nye idéer til, hvordan man kan gøre tingene sammen og endnu bedre. Nogen gange lidt for tit til, at han helt selv kan huske dem alle sammen.

Ingolf prioriterer andre menneskers accept meget højt. Han er glad for at tale og involvere menneskerne omkring sig, og han bliver opfattet som værende meget åben, imødekommende og entusiastisk.

I den anden anden ende af vækstvirksomheden sidder Conny. Hun er økonomichef og har styr på alt. Hun har næsten et kærlighedsforhold til Excel og sit økonomisystem og finder stor tilfredsstillelse i at få alt til at stemme og stå snorlige og i både alfabetisk- og farveorden. Hun bliver tit drillet kærligt med, at hun har OCD-lignende træk, men det passer slet ikke. Hun vil bare gerne have system og struktur på sine ting. Hun er ekstremt god til at holde strukturen og overblikket, og når man har lavet en aftale med hende om, hvordan tingene skal gøres, så kan du være sikker på, at hun gør, hvad I har aftalt. Hver gang! Conny har meget høj prioritering af kvalitet og sikkerhed, og hun er meget analyserende i sin måde at arbejde på.

Ingolf og Conny har ofte nogle udfordringer med at arbejde sammen. Ingolf kan godt den ene dag foreslå en ændring, som Conny så arbejder på at få ført ud i livet for blot at finde ud af, at Ingolf har skiftet mening den næste dag. Ingolf kan modsat have udfordringer med at få Conny til at imødekomme de forandringer, der er nødvendige for at få forretningen til at vækste.

Ingolf synes, at Conny nævner for alt mange detaljer og faktuel information. Og desuden kræver hun for meget dokumentation og bruger ALT for mange negative vendinger.

Conny synes, at Ingolf bruger alt for mange følelsesmæssige og entusiastiske udtryk. At det hele bliver lidt for personligt, og at han er for kreativ til, hvad der er godt og fornuftigt.

En evidensbaseret metode

Typerne Ingolf og Conny er måske en anelse karikerede. Men det er ikke helt ved siden af, hvad der foregår hver evig eneste dag på rigtig mange arbejdspladser. Men tænk engang hvis vi kunne..
 • kunne blive bedre til at forstå hinanden?
 • ikke skulle bruge tid på at udrede ”dumme” kommunikationsmæssige udfordringer?
 • var bedre til at få ”de andre til at forstå”?
Det kan du med DiSC adfærdsanalyse, som er en evidensbaseret metode. Metoden tilbyder dig og din arbejdsplads en værktøjskasse til at forstå og håndtere forskellige mennesketyper. 
Man inddeles i fire adfærdstyper, D-i-S eller C. D’et står for dominanssøgende adfærd. Og D-personer er typisk direkte, resultatorienterede og viljestærke. I’et står for influerende adfærd. I’erne er udadvendte, entusiastiske og livlige. S’et står for stabilitetssøgende, og personer med S-træk er typisk rolige, tilpassende og taktfulde. C’et står for kompetencesøgende. C-personer er analytiske, systematiske og nøjagtige.
  Hvis du og dine kolleger lærer, hvordan I endnu bedre kan kommunikere med hinanden, giver det både rummelighed, arbejdsglæde og større effektivitet i organisationen. 

  Hos LSV Group tilbyder vi både teamworkshops, individuelle adfærdsprofiler og et foredrag.

  Læs mere om dine muligheder for at anvende DiSC på arbejdspladsen HER.

   Del på facebook
   Del på twitter
   Del på linkedin

   Kontakt LSV Group

   LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
   Konsulent-&-Raadgivning
   Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
   Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.