Sådan måler du succes på forandringsledelse

Forandringsledelse på formel er Kvalitet * Accept = Effekt. Når man scorer dem på en skala fra 1-10, hvor 10 er det højeste, og ganger det ud mod hinanden får vi effekten. Det betyder at kvaliteten (Q) af løsningen gange med accepten (A) giver effekten (E).

Forandringsledelse er ikke bare vigtigt – det er essentielt.

Hvis vi ikke styrer og driver forandringerne, så viser al forskning og erfaring, at hvis vi ser på 100 projekter der fejlede, så vil 98 af dem stadig have gode løsninger. Det vil sige at selve at den tekniske del, selve løsningsmetodikken og selve den løsning der implementeres, er fantastisk og lige efter bogen. 

Q * A = E
(Kvalitet * Accept = Effekt)
 
Denne formel er god til at forklare, hvorfor forandringsledelse er så vigtig. Kvaliteten i løsningerne og accepten i organisationen, er lige vigtige for at opnå den maksimale effekt med implementeringen.

Når man scorer dem på en skala fra 1-10, hvor 10 er det højeste, og ganger det ud mod hinanden får vi effekten. Det betyder at kvaliteten (Q) af løsningen gange med accepten (A) giver effekten (E). Q*A=E
 
De fleste virksomheder fokuserer på, at få en rigtig god kvalitet på deres løsninger, og når vi spørger dem: ”På en skala fra 1-10, hvor god er jeres evne til at levere gode løsninger” så siger de meget ofte 7.

Hvis vi så samtidigt spørger dem. ”Hvor gode er I så til at arbejde med forandringer? Er jeres projektledere uddannet i forandringsledelse? Bruger de løsninger og værktøjer på samme måde, som når I arbejder med løsninger til at skabe god forandringsledelse?” Så rater de fleste virksomheder deres evne på det område til 3. Sætter vi det på formel, så får vi en effekt på 21 – altså 7*3=21.
 
Hvis man nu rent faktisk professionelt arbejder med forandringsledelsen. Og hvis man evner til at få accept for forandringerne, så kan vi bibeholde den samme kvalitet. Altså have en Q på 7, og så kunne vi få en A på fx 7. Det vil gøre at effekten bliver 49. Det er et kæmpe spring, og det er en indsats, der dermed giver den implementering, vi ønsker os.
 
I LSV Group arbejder vi altid med forandringsledelse i forbindelse med vores projektledelse. Vi brænder alle sammen for, og er alle sammen klar over, at det hårde i projektledelse er ikke nødvendigvis svære – det er det bløde, der er det rigtigt svære!
 
Vi arbejder med at skabe koblingen mellem kvalitet og accept, for på måde sikre, at forandringsledelsen bliver en integreret del af projektledelsen. Ved at gøre det, så kan vi sikre os, at vi ikke bare får enkeltstående løsninger som varer i tre måneder, fordi der kommer fokus på det. Men at vi rent faktisk arbejder med løsninger, der er vedvarende. 

Varige løsninger er netop det, vi leverer i LSV Group!

Vil du læse mere om forandringsledelse, så kig her:

Forandringsledelse – stabile forankringer

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Kontakt LSV Group

LSV Group er specialiseret i at få forretningsstrategier til at gå i opfyldelse ved at optimere processer, gennemføre, implementere og lede forandringer med basis i LEAN Six Sigma værktøjskassen.
Konsulent-&-Raadgivning
Spar tid og penge ved at vælge et online kursus i LEAN Six Sigma. Fås som Yellow Belt, Green Belt og Black Belt-kurser målrettet dem, der ønsker selv at kunne administrere tidspunkter og tidsforbrug i studiet.
Vi tilbyder en række uddannelser indenfor LEAN Six Sigma, herunder Black Belt, Green Belt og Yellow Belt. Alle vores uddannelser er IASSC-certificerede, og du kan være sikker på, at du vil få den højeste kvalitet.