Lars Lean

LEAN konsulent

“Det bedste ved Lars er:

  • Han kan formidle LEAN på en forståelig måde, der gør, at det virker.
  • Stædig nok til at LEAN kommer til at kaste resultater af sig.
  • Lars har et metodeapparat, som han kender -og som han ved vil bringe resultater”

siger Jakob Manori, CTO PostNord A/B. Og Christina Kamma
Velling-Theisen, Sektionsleder hos HOFOR A/S fortsætter:  “Lars har mange styrker som Leankonsulent,
bl.a. holder han et fagligt højt niveau og er god til at udfordre og skabe dialog
på alle ledelsesniveauer.” 

Så Lars skaber resultater ved hjælp af hans LEAN faglighed, hans evne til at skabe dialog og hans stædighed.

Lars er Ingeniør og HD i Supply Chain Management. Han er uddannet i LEAN af Toyota Engineering Cooperation. Og han har også været i Japan og blevet Kaizen uddannet af Toyota ingeniører. Her går det ud på at bruge hjernen, ikke pengene, og at gøre arbejdet lettere, hurtigere og mere fleksibelt. Så et Lean optimeringsforløb med Lars betyder nødvendigvis ikke store investeringer. ”Vi tager i første omgang udgangspunkt i at optimere jeres eksisterende produktionsapparat,” udtaler Lars.

Relevante resultater:

Omlægger maskinfabrik til LEAN Produktion, som giver 60% større omsætning med samme bemanding. Forbedrer pallesorteringskvalitet ved hjælp af Toyota Kata, som sparer ca. to ekstra biler dagligt. LEAN træning af alle ledere og koordinatorer i crossdocking terminal og coaching af deltagernes A3-projekter.

Projekterne giver besparelser i millionklassen. Målstyring, tavlemøder, 5S og standard work giver markante performance forbedringer blandt vognmænd og medarbejdere i terminalen. Omlægger lufthavsterminal for import og eksport til Lean produktion med timeopfølgning, målstyring og Lean træning af samtlige medarbejdere på dag og aftenhold.

– Det betyder, at vi altid er lige med og aldrig bagud. Faciliterer stordriftsfordele på tværs af forsyningerne drikkevand, fjernvarme, spildevand, bygas og et kraftværk giver kæmpe besparelser på bl.a. IT og fremmer samarbejdet markant i et stort forsyningsselskab. Udvikler og implementer LEAN uddannelsesprogram i forsyningsselskabet, som skaber en forbedringskultur i hele koncernen. Fjerner behov for nyt dyrt udstyr i medicovirksomhed ved hjælp af visuel management og indfører SMED-kits på steril pilotfabrik. Reducerer sygefravær, så der opnås markante personale besparelser på højlager. Reducerer telefonventetid/dag fra 5 min til max 20 sek. og ubesvarede opkald fra 150/dag til max 30/dag og sikrer at alle ordrer håndteres rettidigt på låsefabrik. 

Optimerer opsætning af ERP-system så behovsberegninger kan bruges til at styre produktions- og indkøbsordrer. Indfører dagligt opfølgningssystem som reducerer restordrer og sikrer levering af låsesystemer på 2 og 5 dage, hvor den tidligere leveringstid lå på flere måneder. Sammenlægger to olieselskabers LPG-distribution i tankbiler og opnår stordriftsfordele.

Så er du klar til at tage din forretning til helt nye højder?

Så prøv LSV Groups LEAN workout og opdag, hvordan du kan optimere processer, skabe besparelser og øge kundetilfredsheden på samme tid i samarbejde med Lars Lean.